Dorine
 Dorine van Dam - Jongema vertelt over zichzelf en haar liefde voor de muziek:
 
Voordat ik ben begonnen met dwarsfluit spelen, heb ik een aantal jaren blokfluit gespeeld, en van mijn 9e t/m 16e jaar heb ik dwarsfluitles gehad van Bart Bakker in het Muzisch Centrum in Emmeloord.
Ik heb een aantal jaren bij het FJSO gefloten (Flevolands Jeugd Symfonie Orkest) onder leiding van Erik Waerts. Dit heb ik met veel plezier gedaan.
Ondertussen had ik ook een vaste pianist waar ik tot op heden nog wekelijks muziek mee maak (nu ruim 12 jaar) en af en toe hebben we een klein optreden. We spelen muziek van oa Mozart, Bizet, Fauré, Debussy etc.
Sinds 2010 ben ik lid van het FSO en na 20 jaar geen dwarsfluitles meer te hebben gehad, heb ik eind 2015  de muziekschool in Emmeloord weer opgezocht en ben weer op les gegaan, dit keer bij Berdien Stenberg.

henk fso3 Medium

Geert Kotterink

Geert is op 11 jarige leeftijd begonnen met piccolo en fluit te spelen in Almelo bij een Harmonieorkest. Hij heeft veel mensen het fluitspelen bijgebracht door lesgeven. In de jaren 80 is hij begonnen met fagot spelen bij het Kamper Symfonieorkest en bij "De Bazuin", een Harmonieorkest in Zwolle. Naast fagot spelen blijfven de fluit en piccolo een belangrijke rol spelen. Hij heeft in vele orkesten gespeeld o.a. octetten, blaaskwintetten, operettes, duo met piano en thuis met zijn muzikale kinderen. Geert is medeoprichter van het Flevolands Symfonieorkest geweest. Zijn hart ligt bij het musiceren en alles wat daarmee te maken heeft.

 

  

 

 

henk fso

Henk Kotterink

Hij is begonnen met fagotspelen op zijn 15e jaar en speelt ondertussen al zo’n 40 jaren. De start van het muzikale leven was bij “De Bazuin”, een harmonieorkest in Zwolle. Na een aantal jaren bij de harmonie heeft het symfonisch werk de voorkeur gekregen. In al die jaren heeft hij in diverse samenstellingen gespeeld. Operette, blaaskwintet, blaasoctet, in kleine bezetting thuis en het symfonieorkest.

Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen. In 1999 is hij betrokken geweest bij de oprichting van het Flevolands Symfonie Orkest, waar hij verschillende bestuursfuncties heeft vervuld. Muziek maken is altijd een hobby gebleven. De uitdaging om professioneel muziek te maken, trekt hem niet aan. Momenteel is hij werkzaam als administrateur.

 

 

 

 

 

henk fso2 Medium

MartijnMartijn Plomp studeerde viool bij Emma Breedveld in Amsterdam en volgde de deeltijd opleiding tot viooldocent aan de Schumann Akademie in Utrecht. In juni 2013 heeft hij -met goed resultaat- praktisch examen gedaan in Amsterdam. In juni 2014 heeft Martijn de opleiding afgerond. Naast deze studie heeft Martijn een pabo-diploma en is al jarenlang werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. In zijn vrije tijd is hij regelmatig als zweefvlieger boven de polder te vinden.


Martijn heeft een lespraktijk aan huis en is als viooldocent verbonden aan CKV De Meerpaal in Dronten. Martijn heeft jarenlange ervaring in samenspel en is nog steeds in verschillende ensembles als violist of altviolist actief. Hij heeft verschillende malen als solist opgetreden in Nederland en Engeland met o.a. Flehite Sinfoniëtta uit Amersfoort en het Flevolands Symfonie Orkest uit Lelystad. Martijn valt regelmatig in bij verschillende orkesten en ensembles. Als altviolist is Martijn actief bij Hobokwartet Driekwartplus. Martijn volgde ensemblelessen bij David Rabinovich en Sergei Istomin. Ook deed hij mee aan masterclasses bij Brian Pollard en Erik Bosgraaf. Het FSO en Martijn kennen elkaar goed: Martijn was jaren als concertmeester actief in het Flevolands Symfonie Orkest.


Martijn speelt op een altviool die gebouwd is door Moniek Tiemann.

Wim Bok

Van beroep ben ik leerkracht in het basisonderwijs, maar mijn grote passie ligt toch wel in het theater. Ik ben een speler van het eerste uur: als lid van het Lelystadse Roparunteam heb ik samen met een aantal spelers onze eerste voorstelling ‘Nu even wel, nu even niet’ van Maria Goos geïnitieerd om geld te genereren voor de Stichting Roparun.
En dat smaakte naar meer.. Geëngageerd theater spreekt mij zeer aan en ook het spelen in bijzondere formats om de betrokkenheid van het publiek te vergroten. Als speler van Stichting Zinspelers meegedaan aan prachtige stukken als De Ingebeelde Zieke van Moliere , Yerma van de Spaanse schrijver Lorca, Antigone, een Griekse tragedie, maar ook deelgenomen aan speciale projecten als Naked Stories en Loket 13.
Om het geheel compleet te maken speel ik ook mee in theatergroep Gruis, waarin veel aan experimenteel theater wordt gedaan. Kortom een theaterdier!

Er is meer informatie te vinden op de website www.theatergroepdroog.nl 

Wij worden gesponsord door:

ManueleTherapieVanLaarES Logo

Privacystatement