Op 9-9-1999 werd het Dronter Symfonie Orkest (DSO) opgericht als een regionaal orkest voor Flevoland en de Noord Veluwe. De aanwezigheid van een eigen symfonieorkest in de regio was een lang gekoesterde wens van vele amateur-musici. Als thuisbasis werd Dronten gekozen. Vanwege de regionale oriëntatie van het orkest is in 2004 de naam veranderd in Flevolands Symfonie Orkest (FSO).

Het orkest richt zich op de goede amateur die graag in orkestverband wil spelen. Het orkest bestaat uit leden die spelen op verschillend niveau. Door het samen stellen van een geschikt programmakeuze probeert het orkest voor alle leden een interessant programma samen te stellen. Naast het kunnen uiten van de musikale talenten van de leden hecht het orkest ook belang aan de sociale samenhang van het orkest. Het samenspelen moet in eerste plaats leuk zijn.

Hier vindt u informatie over de ANBI status en Cultuur status van het Flevolands Symfonie Orkest.

Het Flevolands Symfonie Orkest heeft vanaf 1 januari 2011 de ANBI status en vanaf 1 januari 2012 de Cultuur status.

RSIN: 8084.79.556

 

Een beschrijving van de doelstelling van de ANBI:

Het Flevolands Symfonie Orkest is ontstaan na een lang gekoesterde wens van vele amateur-misici om een eigen symfonieorkest te hebben in de regio. Het orkest richt zich op een goede amateur die graag in orkestverband wil spelen. Het FSO streeft twee keer per jaar concerten te geven, naast kleinere optredens en uitvoeringen.

 

Beloningsbeleid:

Het bestuur werkt onbezoldigd, dus ontvangt geen vergoeding.

 

Het bestuur:

De samenstelling en email adressen vindt u hier.

 

De jaarstukken vindt u hier.

 

Bezoekadres:

Griend 3307, 8225 SX Lelystad (donderdag van 19:30 tot 22:00)

 

KVK-nummer: 39070823

Marion01Voor een amateurorkest is de dirigent heel belangrijk voor de kwaliteit en uitstraling van het orkest. Sinds augustus 2009 wordt het orkest gedirigeerd door Marion Bluthard.

Marion werd in 1970 in Stuttgart geboren en studeerde aanvankelijk Muziekwetenschap en Filosofie aan de Eberhard Karls-Universität in Tübingen, daarna volgde een muziekstudie aan de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst; in Stuttgart met de hoofdvakken orgel, koor en orkestdirectie en de bijvakken zang en fagot. In 1996 won Marion met het koorwerk Kurze Zeit de compositieprijs van het Festival für Europäische Kirchenmusik Schwabisch Gmünd.

In 2006 kreeg ze de opdracht van Toonkunst Bussum, voor wie ze al talrijke bewerkingen en orkestraties (van o.a. Buxtehude, Satie, Castillo, de Falla) had verzorgd, een compositie voor groot symfonieorkest te schrijven, wat ook op CD in de reeks "Lentewind" verscheen.

We zijn dringend op zoek naar een concertmeester!!  

Heb je voldoende ervaring om een leidende rol te spelen in ons orkest, neem dan contact met ons op.

dsc 1701

Het Flevolands Symfonie Orkest is een fijne vereniging met een mooi repertoire.

Er zijn vacatures voor koperblazers. Heb je interesse om mee te spelen, neem contact met ons op.

Voor strijkers is er altijd plaats. Vooral violisten zijn van harte welkom!

1e viool:
 
Evert-Jan Breet
Francien van Luyn
Beate Ubabukoh
 
2e viool:
 
Ralph Peters
Julia Zijlstra
Germaine Nijsten
Koen van Luyn
Marije van Laar
Marijke de Graaff
 
Altviool:
 
Paul van den IJssel
Yvonne Zitman
Ivo de Greef
 

Wij worden gesponsord door:

ManueleTherapieVanLaarES Logo

Privacystatement